Tävlingar

Internationell Bordshockey Elit i Stockholm

2012-02-25 11:16 #0 av: sissie

Den 28:de Januari spelades en av bordshockeyns stora turneringar här i Stockholm. Münchenbryggeriet lokaler fylldes av spelsugna bordshockeyspelare från flera stora nationer. Drygt 100-talet spelare hade tagit sig till Stockholm för att försöka ta hem vinsten.

Det skulle bli en hård drabbning mellan många av toppeliten i världen denna dag. Ryssar, letter, danskar, norrmän och finländare var några av de nationer som kom på besök.

På en gemensam signal drogs matcherna igång på cirka 70 bordshockeyspel. Att bordshockeyn är stor utomlands är det ingen tvekan om. Av de 118 startande var drygt 30 från Sverige.

Bordshockey i StockholmDet var riktigt hårt denna gång att ta sig vidare från grundspelet, och svenska namn som Jimmy Mårdell, Olle Eriksson och Lars-Erik Svensson fick snällt kliva åt sidan och titta på när finalgrupperna spelades.

Stort hopp sattes till de svenskar som hade gått vidare. Truls Månsson, Lars Henriksson, Richard Sjöstedt, Peter Östlund och Pontus Eriksson var några av dem. Alla fick känna sig överkörda och missade slutspelets play-off. De som tog sig dit var Kalle Bindekrans, Jocke Lundin och Stefan Edwall.

Kalle fick möta P Tmej från Tjeckien i åttondels-finalen. En hård drabbning där Kalle drog det längsta strået i sista matchen. Siffrorna blev 1-2, 3-2s, 0-1, 4-5s, 3-2, 5-1, 1-5 och slutade 4-3 i matcher till Kalle. I kvartfinalen mötte han Edgars Caics från lettland. Det blev en alldeles för tuff motståndare för Kalle Bindekrans som fick känna sig slagen med 1-4 i matcher.

Jocke Lundin som varit bort från bordshockeyn i flera år, mötte Andrey Voskoboynikov från ryssland o åttondelen. 1-4 blev förlusten. Även om Jocke Lundin fick till två sudden death och han vann den ena, så märktes det att han inte riktigt räckte till mot Andrey Voskoboynikov. Att ha varit bort a från bordshockeyn hade satt sina spår, men Jocke Lundin kan med all säkerhet komma tillbaka i form igen.

Vinnare av bordshockeytävlingen BIG 6 2012Stefan Edwall fick Atis Silis från lettland som motståndare. En ung lett som säkert kan bli än mer farlig i framtiden. Stefan Edwall som också varit delvis bort från bordshockeyvärlden fick snällt finna sig i att bli slagen med 5-1, 6-3,
4-2, 4-3s och 0-4 i matchen.

Efter flera hårda play-offmatcher, där några av dem gick till sjunde avgörande, så stod Maxim Borisov och Yanis Galuzo, båda från ryssland, vid finalspelet. Borisov dök upp som en outsider förra året och Galuzo har varit med ett tag i toppen. Hård strid om pucken i alla lägen och mycket taktiskt spelande gav resultatet 4-2 till Borisov. Matcherna blev 2-1, 5-4, 4-0, 2-8, 4-5, 5-1. Maxim Borisov gick hem med förstapriset och 971 världsrankingpoäng. Honom har vi nog inte sett det sista utav.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2012-02-25 15:26 #1 av: Leffe

Tack för rapporten

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.