Tävlingar

Pekingpokalen

2011-11-27 14:21 #0 av: sissie

Lördagen den 26 november avgjordes Pekingpokalen i Norrköping. Det var många år sedan Pekingpokalen spelades senast, så är det med stor glädje som Norrköping åter är med som arrangör. Säsongen 2011/2012 är ett mellan år då nästa kvalomgång för VM 2013 börjar först hösten 2012. Men tävlingen var ändå en trevlig tillställning med många nya namn.

Solen lös över Norrköping och kanalen nedanför Strömvillan brusade. Inne i Strömvillan rasslade det ifrån alla hockeyspel, och det gick inte att missa att det pågick en tävling i bordshockey.

Några av de stora namnen förra säsongen saknades, vilket i sin tur beredde plats för andra att plocka åt sig bra placeringar. En en "gammal" bekant hade kommit till tävlingen. Lars "Tur-Lars" Fridell bjöd upp till gladhockey på sitt vanliga sätt. Fridell har varit med och spelat i över 20 år. Fina placeringar har det blivit genom åren, och under nittiotalet så var han med på alla stora turneringar runt om i landet.

David Freséus är en spelare som är på frammarch. Med sitt metodiska och stabila spel så har han nu chansen att denna säsong göra sig ett namn inom bordshockeyn. Trots sitt sätt att spela, som för många kan vara stelt och beräknande, så är det ändå inte stereotypt. Lugnt och sansat spel med inslag av snabbhet när så behövs, gav Freséus en fin placering i tävlingen. En tredje plats, utslagen i semi av tidigare nämda Lars Fridell.

Jimmy Eklund är ytterligare ett namn att minnas. Eklund placerar sig sakta men säkert bättre och bättre på tävlingarna. Denna gång räckte det ända fram till final mot Lars Fridell. På vägen slog han ut lagkompisen Andreas Andersson i semifinalen.

Finalen stod mellan Lars Fridell och Jimmy Eklund. Fridell börjar finalen med en säker 7-1 vinst. Jimmy Eklund var nog väldigt nöjd med att gå till final så han stod och sov vid spelet. I match nummer två skärpte han dock till sig och bjöd på hårt motstånd. Eklund studsar och dansar runt vid spelet under matchernas gång, för att ge extra kraft och precision till sina inspel. Det är nästan så att det räcker till vinst, och i tredje matchen vinner han med 3-2. Därefter så tar Fridell hem ytterligare en match. 3-1 i matcher och Fridell har greppet. Eklund ger allt i den sjätte matchen och får till en sudden. Den vinner dock Fridell som fastställer slutresultatet till 4-1 i matcher.

 

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-11-27 20:13 #1 av: Leffe

Det verkarr ha varit kul och spännande

Anmäl
2011-11-27 21:13 #2 av: sissie

Oja. och välidgt trevligt.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.