Svenska Bordshockeyförbundet

SM blir en Svensk uppgörelse 2012

2011-11-02 21:37 #0 av: sissie

Under alla år sedan starten har Svenska Mästerskapen varit den största turneringen i Sverige. Och den har varit öppen för utländska spelare också. Något som på senare år blivit mer en börda än ett nöje för svenska spelare.

Svenska Mästerskapen spelades första gången 1982. Då var det Väsby Innebandy Sällskap som anordnade SM i Bordshockey som ett PR-projekt för innebandy. Sedan dess har det spelats 29 svenska mästerskap. 2012 blir det 30:de SM:et.

Under alla år hittills har SM varit öppet för utländskt deltagande. Detta för att bland annat skapa ett intresse för sporten även utanför Sveriges gränser. Men under senare år har det blivit allt mer en utländsk uppgörelse om titlarna. Svenskarna har halkat efter, och SM har blivit urholkat.

I andra länder har de sina mästerskap stängda för utländska spelare. Något som vi i Sverige kommer att ta efter. Många av de spelare som kommer från bl a Finland och Norge, har flera gånger ifrågasatt varför vårt mästerskap varit öppet. Då det flera gånger tidigare tagits upp inom förbundet om att SM bara ska vara för svenska spelare så har det varje gång beslutats att det ska fortsättningsvis vara öppet för även utländskt deltagande.

Men från och med denna säsong kommer SM att enbart vara öppet för svenska spelare. Något som med all säkerhet kommer att tas emot tacksamt. Särskilt av de som är på väg uppåt för att bli våra nya stjärnor. Kampen om medaljerna blir en ren svensk uppgörelse.

Under de senaste åren har SM varit en av de sex stora turneringarna runt om i världen som kallas för Big Six. Även om nu SM blir en helsvensk tävling, som många sedan tidigare önskat, så kommer det ändå att finnas en tävling i Sverige med utländskt deltagande. Big Six kommer att finnas kvar under namnet - Swedish Masters.

Så från att ha varit ett SM varje år så får vi nu TVÅ SM istället.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-11-03 22:04 #1 av: Leffe

Så nu blir det riktigt SM

Anmäl
2011-11-05 22:08 #2 av: sissie

Japp en helsvensk.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.