2009-04-05 22:23 #0 av: sissie

Vem som helst kan vara medlem i förbundet. Man behöver inte ens vara med i en klubb för att få tillgång till att spela de stora turneringarna och förbundets medlemssidor.

Svenska Bordshockeyförbundet är intresseorganisationen för bordshockey. Förkortas SBHF. Förbundet anordnar med hjälp av klubbarna ett antal turneringar runt om i landet. Den största är SM. Dessutom arrangeras det Grand Prix tävlingar - GP. Dessa tävlingar tillsammans med SM bildar tillsammans en tävling som heter SBL (Svenska Bordshockey Ligan). På varje tävling delas det ut rankingpoäng som sammaställs till SBL-tävlingen.

Dessutom arrangeras det flera mindre turneringar som kallas XL. De kan liknas vid de distriktstävlingar som många andra sporter har, men med den skillnaden att alla i hela Sverige får vara med. LT (Liten tävling) och LL (Liten Liga) är mer som klubbtävlingar. Men även här får vem som helst komma. Det är alltid kul med besök från andra dela av Sverige.

För att bli med i förbundet betalar man licens. Första gången betalar man 50:-för ett år. Sedan 120:- per år. Juniorer (upp till 18 år) betalar bara 50:- fortsättningsvis också. Man behöver inte tillhöra någon klubb. Men är man några stycken som spelar tillsammans så varför inte registrera klubben också. Det kostar 100:- per år och då får man vara med i SBL-klubb-tävlingen, Lag-SM och klubben har en röst på årsmötet.

Vill man bli licencierad spelare/klubb betala man in pengarna på SBHF´s PlusGiro 47 28 24 - 2 och skriver namn, adress,ev klubb och födelsedatum. Skicka sedan en e-mail till webmaster på SBHF så att han kan ge mer information om hur man loggar in på SBHF´s hemsida så man kan ta del av medlemssidorna.