Finter och trix

Håll ditt spel fräscht

2009-04-16 09:20 #0 av: sissie

Hockeyspel har en tendens att med tiden bli sega. Spakar böjer sig och planen blir som sandpapper. Så det gäller att hålla sitt spel i trim.

Isen blir ofta med tiden sliten. Små dammpartiklar och ett och annat gruskorn sliter sakta med säkert ned isen till sandpapper. Detta förebygger man lätt med att man lägger en handduk över spelet när man inte använder det så att dammet hålls borta. Då och då torkar man av isen med vanligt fönsterputs och en mjuk trasa.

Om isen redan är lite sträv kan man använda polish för plastmöbler som täpper igen en del av ojämnheterna i isen.

Är isen riktigt sträv och bitar kanske saknas så kan det vara en idé att köpa en ny is om resten av spelet är ok.

Använd inte silicon eller potatismjöl på isen. Det är roligt för stunden men blir kläggigt och ännu trögare sedan.

 

Spakarna blir lätt tröga och ofta är det trögheten i själva spåren som får gubben att "fastna" och spaken att böja sig. Lätta böjningar kan man räta ut. Kraftiga böjningar är betydligt svårare då själva metallen har blivit uppmjukad och lätt böjer sig igen på samma ställe.

För att förebygga spakproblem använder man siliconspray. Spraya upp lite silicon i en burk - EJ DIREKT PÅ SPELET - och använd en liten pensel. Vänd spelet upp och ned och lägg en droppe silicon på baksidan utav spåret. En på varje sida. På de längre spåren, framför allt vänsteryttern behövs det 2-3 droppar. Ha inte silicon på kuggarna. Silicon har en enorm krypförmåga och kommer att få piggen att bli hal och gubbarna sitter helt enkelt inte fast. OBS! Ingen silicon på målvaktens spår!

Man kan även lägga en lite silicondroppe i varje hål i sarjen där stängerna går igenom. Låt spelet helst stå ett dygn med utdragna stänger så att siliconet får sega till sig lite. Stängerna kan man dessutom få att gå mycket mjukare genom att slipa bort oxiden som blir på stängerna med Svinto eller stålull.

De flesta delarna på ett hockeyspel finns som reservdelar.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-04-18 12:07 #1 av: Tatsja

Sen aldrig göra som min bror gjorde som liten. Han hade vattkoppor och fått potatismjöl på dem för kliandet skull. Konstaterade då att det var vitt och halt. Han hällde en hel förpackning på hockeybordet bara för att han trodde det skulle bli halare. Helt förstört spel, blev det.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-04-18 12:17 #2 av: sissie

Riktigt gamla slitna spel kan man ge en gnutta potatismjöl på isen. Men inte riktigt ett helt paket!!Skrikandes

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-05-16 10:48 #3 av: Tatsja

Det var det vi gjorde. Rynkar på näsan Men jag skyller på att vi var barn. Potatismjölet kändes ju halt som is.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-05-16 10:57 #4 av: sissie

Det är många som använt potatismjöl. Jag också. Det värsta var att pucken blev vit och hopplös att hålla i när man skulle göra nedsläpp.

Har du provat att spela med en flirtkula? Det är super roligt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-05-16 13:11 #5 av: Leffe

Mycket intressant. Själv använde jag potatismjöl, men det var på den tiden det var platta metallspelare. På dessa gick klubborna sönder ibland och då använde man mammas hårklämmor och böjde som klubba och satte dit

Anmäl
2009-05-16 13:51 #6 av: sissie

Hårklämmor! Det var ju en bra idé. Nu går ju inte klubborna av lika lätt. Tja målvakten då förståss. Den går ju av ibland. Och ett och annat ben på utespelarna.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-05-16 13:59 #7 av: Leffe

Tänk då när man gjorde en liten extra böj på bladet - vilka slagskott man kunde göra!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.