Information från iFokus och sajten

Intervju med Hans Österman

2009-09-21 08:51 #0 av: sissie

Hans Österman - regerande Svensk Mästerare. Vann i helgen Göteborgsbataljen och går därmed upp på samma antal vunna SBL-tävlingar som Jacob Lindahl. 36 stycken. En kort intervju med honom om tankarna inför stundande SM och EM.

Vem är du kortfattat. - En hårt arbetande tvåbarnsfar med ständig tids- och sömnbrist. Men lika nöjd för det. Och mästare kan man ju tydligen bli ändå.

Var växte du upp? - Först i isolerade Oskarshamn, sedan dessbättre i lilla men urbana Hjärup mellan Malmö och Lund.

När började du spela bordhockey? - 1991, efter att bordshockeynomaden Göran Agdur (som vann första SM 1982) uppvisningsspelat i en butik och gett mig numret till en klubb i Lund.

Vad vann du första gången? - Måste ha varit junior-DM i Skåne i början av nittiotalet.

Din första stora merit? - Faktiskt VM-guldet 1997. Det var min första stora turneringsvinst, även om jag då hade tillhört eliten i flera år. Sensationen var inte att jag vann, snarare att jag inte lyckats tidigare.

Hur har du blivit så bra? - En liten dos talang finns i botten. Resten är hård träning, både tekniskt och teoretiskt.

Vad tycker du att nya spelare ska träna på och tänka på i början av sin karriär? - Viktigast är att ha kul. Och att vara noggrann från början. Våga släpp målvakten och träna på olika anfallskombinationer som kräver tvä aktiva händer. Och lär dig redan från början att starta i positioner som ger dig flera alternativ. Att behöva byta grepp eller utgångsläge är dumt eftersom du blir lättläst av motståndaren.

Vem tror du kan bli bordshockeyns stora stjärna? - Lukas Gustafsson, 18, från Atletico Göteborg. Han har talangen, hjärnan och viljan. Och spelar som en ung Jacob Lindahl.

Vad satsar du på denna säsong? - Att ha kul. Och förstås att försöka nå bra resultat på SM och EM.   Du är SM-general och ska tillsammans med flera andra till hjälp att arrangera SM. Vad hoppas du på SM för din egen del? - Med två raka guld måste jag förstås sikta på ett tredje. Men viktigast blir trots allt att vi fixar en kanonturnering. Och det är jag övertygad om att vi kommer att göra.

Tror du SM kan bli större i år än tidigare år? Utländska spelare på SM? - Ja, när nu SM för första gången på fem år arrangeras i Stockholm tippar jag på minst 250 spelare. Vi lär få flera gamla svenska rävar och dessutom fler utländska toppspelare än på väldigt länge. Kanske blir SM tidernas bästa turnering, sett till startfältet.

EM ska ju gå i Överum, Sverige i vår. Vilka länder tror du kommer dit? Hur tror du Sverige kommer att klara sig? - Svårt att säga. Risken finns att många av de stora länderna inte skickar sina bästa spelare. Men jag hoppas givetvis på motsatsen. Det geografiska läget till trots är Överum en av världens bästa bordshockeyarrangörer. Sverige? Jag vågar lova att vi är revanschsugna efter VM i Budapest. Tippar på medalj både individuellt, i lag, i junior och givetvis i damklassen. Storslam alltså.

goteborgsbataljen_hans_osterman25okt2008(3).JPGVM i Finland? Vad tror du om Sveriges chanser där? - Fortsatt goda. För första gången kan vi dessutom slå ur underläge på riktigt. Inget tycker längre att det är någon big deal att slå Sverige, snarare tror jag att vi kan bli underskattade av motståndarna. Men gammal är äldst. Jag tippar på minst silver i lagklassen och minst en medalj individuellt.

Något annat som du vill berätta? - Bordshockey är farligare än heroin. Du blir beroende direkt. Och det är omöjligt att sluta.

Vad ska du göra om 10 år? - Omöjligt att säga, jag hinner knappt tänka tio dagar framåt. Men om jag fortfarande spelar bordshockey siktar jag på att vinna veteranguld i VM. Mot LES i finalen.

 

 

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-09-22 20:09 #1 av: EvaG

Vilken bra intervju.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2009-09-22 20:18 #2 av: sissie

Tackar! Han är tacksam att intrevjua då han är pratsam.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.