Information från iFokus och sajten

Överum och bordshockey

2010-06-14 20:33 #0 av: sissie

Överum är en liten bruksort i norra delen av Småland. Cirka 4 mil nordväst om Västervik. Den lilla tätorten har cirka 1200 invånare och har ett par större företag på orten. Överums Bruk AB som tillverkar bl a jordbruksmaskiner och en fönsterfabrik som tillhör Elitfönster AB.

Avstånden mellan olika saker inom Överum kan man med lätthet nå till fots. Ett museum om Överums historia finns bara något hundratal meter från Stora Hotellet.

Nu har denna bruksort har gjort sig ett namn på bordshockeykartan. 2009 spelades SM och 2010 fick lilla Överum arrangera Europa Mästerskapen. Detta gjordes med bravur.

em-flaggan.jpgVästerviks Kommun med Gun-Britt i spetsen har lagt ner ett enormt arbete på att arrangera EM. Härliga flaggor pyntade samhällets lyktstolpar (varav flera saknades när EM var slut). I det lilla köpcentrumet så ståtade några flaggstänger med Norges, Finlands, Danmarks och Schweiz-iska flaggor. Pizzabutiken hade EM-pizzor och några andra butiker hade sina EM-erbjudanden.

Gun-Britt hade inte legat på latsidan. Över allt i byn fanns det affischer uppsatta med information om EM. Och hon fick hockeyspelaren Ragnar Karlsson att komma förbi och dela ut priserna under söndagkvällen. Det var nästan att Peter Forsberg också hade kommit men han fick tyvärr förhinder.

Stora Hotellet i Överum blev raskt fullbokat och lika så vandrarhemmet. Även den obligatoriska banketten för alla deltagande spelare hölls på Stora Hotellet.

Antalet människor i Överum ökade med 10% under denna helg och många ungdomar och barn tog sig ner till Överums sporthall för att titta på bordshockey.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-08-02 03:00 #1 av: Leffe

Ökade turistverksamheten under EM

Anmäl
2010-08-02 03:02 #2 av: sissie

Cirka 150 deltagare från hela Europa var ju där. Och säkert några till som passade på att komma förbi.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-08-02 03:04 #3 av: Leffe

Måste ju ha varit bra för en sådan ort

Anmäl
2010-08-02 03:05 #4 av: sissie

Ja tror det. Och det är ju också en gammal bruksort med anor.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.