Tävlingar

EM i Överum

2010-06-17 01:33 #0 av: sissie

116 deltagare från nio länder kom till Överum i Småland för att tävla om 8 olika guld. Toppeliten var närvarande och den lilla bruksorten fylldes av en massa "Tjoss!" från sporthallen. En minnesvärd helg i början av juni 2010.

EM bjöd på underhållning. Totalt var det ått olika Guld som skulle delas ut. Det största av dem var givetvis Guldet i Öppna klassen, men för svensk del så var det andra medaljer som klingade ljuvligt.

I den stora Öppna klassen på lördagen deltog 82 spelare. 15 av dem kom från Sverige. Efter den inledande kvalifikationsrundan i fyra grupper så tog sig 14 av dem vidare till nästa omgång. Endast en hamnade utanför. I efterföljande gruppspel såg det bra ut för svenskarna. Denna gång föll 3 svenskar bort från vidare spel. 11 svenskar gick vidare till finalgrupperna på söndagen.

Finalgrupperna var två i antalet där åtta gick vidare ur varje grupp för att spela 16-dels-finaler i bäst av sju matcher. Det såg bra ut för flera av svenskarna, men vart efter finalgruppspelet spelades så föll de tillbaka en efter en, likt "10 små negerpojkar". När finalgruppspelet var klart fanns bara en man kvar till 16-dels finalerna - Hans Österman.

hans-osterman-em-2010.jpgHan spelade sina matcher väl och slutade två i sin finalgrupp. I 16-dels-finalen fick han möta Yanis Galuzo, Ryssland, som han slog lätt med
4-1 i matcher. I kvartfinalen vann han över Andrey Voskoboynikov, Ryssland, efter hyffsat stabilt spel med 4-2 i matcher.

I Semifinal blev det dock stopp mot finske Athi Lampi. Lampi spelade lungt, tryggt och säkert samt hade en ruskig pecision i sina skott. Hans ÖSterman plockade dock två av matcher, men förlorade med 2-4 till Athi Lampi.

I Bronsmatchen mötte han Ivan Zaharov, Ryssland. Där plockade han ganska enkelt hem segern och säkrade ett brons till Sverige.

På Juniorsidan hade inte Sverige fått ihop några riktigt bra juniorer. För närvarande är det lite blekt med bra juniorer i Sverige, så här fanns det inga medaljhopp. I stället så plockade Ryssland hem både silver och brons genom Dmitriy Koshman och Alexey Shikerin. Lettland vann Junior-Guldet efter en fin insats av Matiss Saulitis.

bordshockeyfarfar.jpgI Veteranklassen gick endast en svensk vidare till play-off. Truls Månsson gjorde en fantastisk kvartfinal där han slog ut Vaclav Pilk - Tjeckien. Pikl hade inte en chans då Truls Månsson mosade honom med 4-0 i matcher. I semifinalen föll dock Truls Månsson mot Alexandr Zaytzev. I matchen om bronset så blev Truls Månsson tyvärr snuvad på bronset efter sju stenhårda matcher där inte mindre än tre fick lov att avgöras på sudden death. Guldet gick till Finland då Janne "Bordshockey-farfar" Koko tog hem segern mot Zaytzev.

Svenska Veteranlaget var på förhand tippade att hamna utför pallplats. Efter grundspelet ställdes Sverige mot Tjeckien om vem som skulle ta sig vidare till finalen. Det var nästan så att Sveriges veteraner gick vidare. Tjeckien vann med 5-3. I match om bronset så ställdes Sverige mot Finland. Där lyfte sig det Svenska laget och gick segrande ur striden med ett brons. Vann gjorde Ryssland.

Ännu bättre gick det för det stora Svenska laget. De sopade banan med alla och i finalen mot Ryssland så blev det en het uppgörelse. Svenskarna kämpade in i det sista och sporrade varandra med sina rop när målen ramlade in. Ett mycket lyckligt svenskt lag tog emot Guldet.

På Dam-sidan var det ganska blekt svenskt deltagande. Den stora överaskningen var Caroline Eriksson som efter bara två månaders spelande såg till att skapa rubriker. Ingen svenska tog någon medalj i individuellt, men i lag stack de fram. I ett mixlag med Norge knep de bronset före Finland. Vann gjorde Ryssland.

tackar-em-2010.JPG

Summa sumarum från EM

 

Sverige har åter börjat plocka medaljer efter att under några år varit ganska tillbakatryckta utav framför allt Ryska spelare. På damsidan så har Caroline Eriksson skakat om hela bordshockeyvärlden med sin framfart. Äntligen har Sverige en framtida toppspelare även på damsidan, vilket har saknats under några år.

På herrsidan har framförallt östra delarna av Europa knappat in det stora försprånget som Sverige alltid haft. Men efter EM så verkar det som om svenkarna fått ny energi att utvecklas ännu mer för att visa var skåpet ska stå på VM 2011 i Helsingfors.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-08-02 02:58 #1 av: Leffe

Det var trots allt ett ganska bra resultat i det stora hela

Anmäl
2010-08-02 03:08 #2 av: sissie

Jag är nöjd med min insats. Bronset i Dam-lag framför allt. Där trodde jag vi skulle komma sist. Och det har vi Carro att tacka för.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-08-02 03:09 #3 av: Leffe

Grattis. Ja hon verkar vara en coming-girl

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.