Tävlingar

Carro - årets Komet!!

2010-06-14 15:14 #0 av: sissie

Sverige har fått ett nytt ansikte bland damerna inom bordshockeyn. Caroline Eriksson har bara tränat i två månader och gjorde succé på EM i Överum.

Caroline Eriksson - med rötter i Delsbo, Helsingland - bor strax söder om Stockholm och far fram som en virvelvind inom bordshockeyn. Med sina 21 år har hon tagit bordshockey Sverige med storm och gav de ryska damerna skrämselhicka under EM.

Caroline dök upp på Obsanligan under april månad i år, och blev snabbt värvad till klubben Björkhagen Rangers. Där har hon fått många tips och råd av bl a Truls Månsson och Jimmy Mårdell och hela Björkhagen Rangers stöder henne i hennes träning.

Trots att Caroline bara spelat i två månader innan EM så gjorde hon sig ett namn inom bordshockeyvärlden.

carolinee-em2010.JPGCarolines envishet och okuvliga vilja att vinna kommer att räcka mycket långt. Innan EM så var det ingen som trodde att hon skulle räcka till utan skulle få se sig slagen i de flesta matcherna. Men Caroline slog alla på fingrarna genom att i sin öppningsmatch snabbt sätta press på Världsmästarinnan Maria Yalbacheva från Ryssland. Under matchens första skede så gjorde Caroline snabbt 3 mål inom loppet av en minut. Yalbacheva vart helt skakig och fick inte till något ordenligt spel utan gick enbart in för att göra centerfinter/dragningar. Sakta men säkert så gick Yalbacheva ikapp och förbi till 4-3. Men i slutminuterna så gör hon ett misstag och sätter pucken i eget mål. Carolines första skräll var ett faktum.

Några matcher senare så får även en annan ryska känna på Carolines tuffa spel. Viktoria Laricheva förlorade mot Caroline med 2-3. Det ryska damlaget var i gungning, och förföljde Carolines spel mycket ingående. Vid varje tillfälle de hade möjlighet att studera Carolines spelande, så fanns de på plats.

Senare under EM så spelade Caroline i det svenska Dam-laget och ställdes åter igen emot Maria Yalbacheva i matchen mellan Sverige och Ryssland. Det annars så starka ryskorna spelade inte riktigt så bra som de borde och det var mycket nära att Sveriges tjejer (denna gång förstärkt med norskan Anne-Grete Gangsöy) hade tagit hem segern och en finalplats om guldet.

Så Caroline Eriksson gjorde inte ett bra EM. Hon gjorde ett helt suveränt EM och blev mångas samtalsämne under resorna hem till sina respektive länder. Speciellt ryskorna lär ha diskutera mycket och länge om våran Caroline.

caroline-truls-em2010.JPG

Caroline kopplar av mellan matcherna.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-15 11:29 #1 av: medde

En verkligen kul artikel att läsa.

Vilken energi denna tjej verkar att ha! Önskar Carro all lycka och framgång, se upp sissie om ni möts en dagFlört

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-06-15 12:45 #2 av: sissie

Jag ska släpa med mig henne på diverse tävlingar runt om i landet så att hon får spela mycket. Jag tror hon deffinitivt kan bli Sveriges nya stjärna på Dam-sidan.

Jag är inte ett dugg orolig över att jag ska få stryk av henne i matcher. Jag ser fram emot den dagen då jag inte har en chans. Då kan jag få luta mig tillbaka och satsa mer på arrangemang istället.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-15 12:50 #3 av: medde

Jag skojjade lite om att få "spö" av henne. Tror detta är toppen och kul för även dig som tjej. Nu kan ni ju ge killarna på näbben ni tjejer:-)

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-06-15 13:31 #4 av: sissie

Självklart ska killarna få på näbben. Och de utländska tjejerna också.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-06-15 13:47 #5 av: medde

Myser...Flört

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-06-16 09:59 #6 av: TrulsRangers

Carro är grym! 12:a individuellt på EM och bronsmedalj i lag. Nu rankad tvåa i Sverige bland damerna. Det bara smäller till så har hon gjort mål. Men så tillhör hon ju en bra klubb! Skrattande

Anmäl
2010-06-16 20:14 #7 av: Carrorangers

Håller med, bra artikel Sissie ;) Till hösten blir det massa turneringar sen har vi ett bra damlag till VM 2011 som förhoppningsvis sätter stopp för ryssarna!

Ja det gör jag Truls, Go Rangers!

Anmäl
2010-06-16 21:24 #8 av: medde

#6 Dig vill jag säga ett stor tack för erat trevliga bemötande till min lilla 10 åriga dotter. Då hon följde med sissie och fick spela på idrottsmuset. Hon lever på det än och är så glad. Ni gjorde en liten tjej väldigt lycklig. Tack:-)

#7 Ett stort grattis är verkligen på sin plats.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.