sissie
9/7/10, 11:57 AM

Oslo Open 2010

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I helgen avgjordes första turneringen i Världstouren. Oslo Open spelades och dryga 50-talet spelare från flera länder deltog.

Spelare från länder som Svergie, Tyskland, Lettland, Ukraina och Ryssland gästade norrmännen i deras turnering Oslo Open i just Oslo. Toppeliten var inte på plats så det bäddade för att de något lägre rankade skulle kunna få fina placeringar i denna turnering.

Oslo Open startade som vanligt vid niotiden på morgonen och vinnaren korades vid åttatiden på kvällen.

Vann gjorde Alexey Titov från Ryssland. I finalen mötte han Daniel Remmem från Norge. Remmem gjorde en mycket bra turnering. Rankad att bli 17:de före tävlingen. Slutade med en fin fin andraplats. Titov var rankad 3:a före tävlingen.

OO-2010-PeterOstlund.jpgBäste svensk blev Peter Östlund på en tredje plats. Han var en av kandidaterna till att vinna tävlingen, men i semifinalen mötte han Remmem som spelade stark mot en något ofokuserad Peter Östlund, som inte vågade spela ut ordentligt.

På damsidan så tog Caroline Eriksson en riktigt fin placering. 36:e plats i turneringen. Innan tävlingen var hon rankad till att hamna på 44:e plats. Mycket starkt gjort av denna nya stjärna inom svensk dam-bordshockey.

Artikelförfattaren själv fick känna sig slagen denna gång och hamnade på en 37:e plats. En klar förbättring gentemot förra året. Så vedebörande är ändå nöjd med resultatet.

Nästa tävling inom Världstouren hålls i Canada den 18 september.