Tävlingar

Stockholm Masters 2010

2010-09-19 11:55 #0 av: sissie

Lördagen den 18 september, så kunde Skarpnäcksborna höra ett rasslande från sitt kulturhus. Det var dags för första turneringen i Sweden Tour 2010/11. Som arrangör stod Björkhagen Rangers. 44 spelare hade anmält sig men bara 43 kom till start. Ett fleral av Sveriges elitspelare kom till tävlingen och startfältet var klart bättre än vad det varit förra säsongen.

Stockholms Master drog till sig de flesta topprankade spelarna i Sverige. Det vär länge sedan som det var en större turnering i Stockholm, om man bortser från SM. Deltagarantalet var högre än på länge. Och även ett par finländare och ett par norrmän letade sig dit. Att det skulle bli hårt på vägen till play-off och chansen till att göra en bra turnering var stor för många. Sveriges nummer ett just nu är Hans Österman och han ansågs av många som vinnare innan tävlingen. Dock ställde han upp med en skadad tumme. En skada från tidigare i veckan när han skar frukt.

Några spelare fick uttala sig om vad det trodde om tävlingen. Peter Östlund tippade att Thomas Petersson deffinitivt skulle gå långt och var underrankad. Peter tippade också att Finn Finnstedt och Daniel Freséus skulle göra mycket bra ifrån sig och till och med ha chansen att ta sig till semi beroende på vilket motstånd de skulle få. Han tippade sig själv i final mot Hans Österman också.

Pontus Eriksson Har inte spelat på flera månader och var väldigt sugen på att få spela igen. Pontus tyckte att alla är så otränade så att Hans Österman skulle vinna lätt.

Rickard Sjöstedt tippade att Björkhagen Rangers som lag skulle plocka åt sig många fina placeringar. Dessutom trodde ha att Pontus skulle göra en bra turnering.

Klar gruppsegrare

Tävlingen inleddes med två grundspelsgrupper. 22 spelare i den ena och 21 i den andra. Tuffa matcher då de flesta var klara favoriter till att gå vidare till finalgruppen. 14 spelare från varje grupp gick vidare till finalegruppen. Resterande spelare fick spela vidare i placeringsspel. Den ena grundspelsgruppen vanns av Hans Österman överlägset, med endast en förlust mot Kalle Bindekrans som blev tvåa i gruppen.

I den andra gruppen vann Thomas Petersson knappt före Finn Finnstedt. Thomas kom före honom på inbördes möte där Thomas vann. Finn Finnstedt gjorde en storslagen insats i tävlingen. Inte bara genom att komma med till finalgruppen utan också att därifrån ta sig vidare till play off.

Finalgruppen bestod av 28 spelare. Även här spelade Hans Österman stark. Men en god marginal vann han gruppen före Thomas Petersson. Pontus Eriksson plockade åt sig tredjeplatsen i gruppen knappt före Kalle Bindekrans.

masters.jpg

16 spelare gick vidare från finalgruppen till åttondelsfinalerna. Bland de som gick vidare kan man finna Olle Eriksson som knep den sista platsen. Strax utanför hittar man Jerry Wikström men också namn som Truls Månsson och Jimmy Mårdell. Martin Arenlind missade också slutspelet med några poäng.

I åttondelsfinalerna så ställdes Olle Eriksson mot Sveriges nummer ett - Hans Österman. Olle blev en lätt munsbit för Hans som plockade honom i fyra raka matcher. Men Olle gjorde en finfin turnering och kände sig nöjd med dagens insats.

I åttondelsfinalen mellan Pontus Eriksson och Herman Steen blev det en tuff uppgörelse. Herman kopplar snabbt ett första grepp på Pontus med att vinna första matchen med 6-4. I andra matchen tar Herman snabbt ledningen med 3-0. Men Pontus gnetar vidare på sitt tjuriga sätt, och matchen slutar 4-4 vid full tid. Herman surnar till och nästan krossar isen i frustration över att ha tappat en bra ledning. Han vinner dock sudden med en snygg centerfint. I den tredje matchen blir det mera skönspel som slutar med 5-3 till Herman, som då har chansen att ta hem åttondelen. Det tänker inte Pontus tillåta som lägger i en högre växel och plocka hem den femte matchen med 5-3. Sakta men säkert mal Pontus ner Herman och vinner match efter match tills han står som segrare.

Norr mot söder

I en annan finalmatch möts Lars-Erik Svensson och Rickard Sjöstedt. Inför matchen säger Rickard att han fått rätt motståndare. Dels en som han kan vinna över samt en spelare som han anser att han kan lära sig något utav och utvecklas som spelare.

Första matchen mellan Lars-Erik och Rickard slutar 4-4 efter hyffsat spel och några svordomar från båda håll. Sudden vinns av Rickard med en stenhård skyffel vid bortre stolpen. I andra matchen vinner Lars-Erik knappt. I den tredje tappar Rickard allt spel och faller hårt med 1-7. I en mycket målsnål fjärde match är det Lars-Erik som lyckas göra matchens enda mål. 3-1 till Lars-Erik. Rickard är inte glad och surar till sig en sudden i femten som han vinner med en mcyket bestämd hjärpe. Rickard skärper till sig och börjar allt mer bestämma takten i matcherna. Tillslut plockar han hem hela åttondelsfinalen och är vidare.

I en av kvartsfinalerna mötte Thomas Petersson och Petter Bengtsson. Två energiska spelare som båda tjossar när det går bra och gormar när det går dåligt. Täta matcher i de två första som båda går till sudden och där Petter plockar hem båda sudden. Även match tre vinner Petter med lite större marginal. Sedan hittar Thomas några fina luckor i Petters försvar och håller mera tätt bakåt. Thomas reducerar till 2-3 i matcher innan Petter tar hem kvartsfinalen med att vinna sudden i sjätte.

I en annan kvartsfinal blir det Skånedrabbning då klubbkamraterna Hans Österman och Rickard Sjöstedt får mötas. Killarna har mötts oräknerliga gånger både i tävlingssammanhang och på träningar. Hans visar dock att han är den starkaste av de två genom att vinna fyra raka matcher. Rickard gör mest måstond i tredje matchen som går till sudden.

I semifinalerna ställs Hans Österman mot Kalle Bindekrans. Kalle har på sin väg fram till semifinalen slagit ut finländaren Timo Toivonen och svensken Marcus Andersson. Efter matchen säger Hans att detta var nog det bästa sjuan han har spelat mot Kalle någon gång och att han känner sig riktigt laddad inför finalen. Hans vann med 4-3 i matcher. En sväning tillställning där båda vann om varandra.

I den andra semin spelar Petter Bengtsson mot Fredrik Johansson. Fredrik hade precis innan slagit ut Pontus Eriksson. Petter är till en början lite ur fokus så första matchen går till Fredrik. Andra matchen är mycket tätare och går till sudden där Fredrik drar det längsta strået. Petter kämpar vidare och plockar åt sig matcher så det står 3-3 efter sex spelade matcher. Sjunde matchen blir riktigt tät. Efter första perioden i matchen leder Fredrik med 1-0. En period senare 2-0 och strax därefter som börjar Petter hämta upp Fredriks försprång. 1-2 till Petter, men tyvärr hinner han inte ikapp innan slutsignalen ljuder.

HansO.JPGHans Österman berätta själv om finalen:

"Det var en ganska målrik och stabil första match, 5-3 till mig. Andra matchen blir väldigt tajt. Fredrik gör 1-0 och jag har ingenting till anfall. Och jag börjar känna lite kramp och dragningen försvinner måste göra den på ett nytt sätt för det börjar göra ont. Jag har en lillstövel som studsar ut i slutmusiken. 3 är den avgörande. Jag går upp till 3-0 ganska fort , sen händer det mentala när man leder med 3-0 och det blir 3-1 och 3-2 snabbt därpå och Fredrik går upp till 3-3. Slutmusiken börjar och Fredrik försvarar sig lite annorlunda och ligger väldigt högt upp med backarna så jag gör ett lågt vänsterinspel till 4-3. Den var väldigt avgörande.

Sen blev det 6-1 i fjärde och jag tror 3-1 i sista. Så hela finalen kändes stabil. Jag tyckte det kändes som om jag fick bättre träff idag med vänsterinspelen än vad jag haft på länge."

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-09-21 00:13 #1 av: Leffe

Det var mycket spelande tydligen och jag som skulle kommit och tittat. Låg hemma och sov med ont i magen

Anmäl
2010-09-21 00:35 #2 av: sissie

Så synd då det var här i Stockholm. Nästa gång är det i Jönköping.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.