Tävlingar

SM i framtiden

2010-11-24 10:40 #0 av: sissie

Bordshockey-SM är årets stora händelse och spelas varje år i början av februari. Det är 29:de SM:et som kommer att spelas om några få månader.

SM spelas varje år i början av januari. Första gången SM spelades var 1982 och då som ett reklamjippo för att locka folk till innebandyn. 1982 och 1983 anordnades SM av Väsby Innebandy Sällskap och huvudansvarig för tävlingens genomförande var Anders Citrom. Även kända svensken Lennie Norman var med på ett hörn.

Under alla år har SM varit öppet för både svenska och utländska spelare och antalet utländska spelare var från början några få. Men med åren så har antalet utländska spelare ökat. Finska spelare började komma allt mer under senare delen av 1990-talet.

Under 2000-talet så har SM varit en av de sex stora internationella tävlingarna som går under namnet Big Six. Inget annat land har sitt stora mästerskap som en Big Six tävling utan är enbart öppna för spelarna i det egna landet. SM är den enda tävling som är ett landsmästerskap som är helt öppet.

I dagens läge så består SM av 50 % utländskt deltagande. Men är det så bra? Borde SM stängas och endast vara för svenska spelare? Ska Sverige ta bort BIG Six - statusen på SM och arrangera en separat Big Six?

Hur reagerar nya spelare som kommer på sitt första SM att nästan hälften av matcherna spelas mot utländska elitspelare?

Tankarna börjar figurera inom bordshockeyn i Sverige att man ska arragera en separat Big Six och SM slås ihop med LAG-SM i stället?

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-11-25 16:55 #1 av: Leffe

Varför inte SM respektive SM Open

Anmäl
2010-11-29 00:02 #2 av: TrulsRangers

Sverige bör ha kvar en stor Big Six-turnering där även utländska spelare är välkomna, vi skulle fortsätta kunna kalla den Swedish Masters - det namnet den har just nu bland utlänningarna. 

Men jag har också saknat ett riktigt SM där man bara får möta svenskar. Så varför inte arrangera två turneringar? Swedish Masters och SM. Fast det gäller ju att hitta arrangörer då också. Det är ju stora apparater med 150-200 deltagare. Det är ett kraftprov att arrangera. Så jag förstår om det inte är möjligt.

Anmäl
2010-11-29 00:50 #3 av: sissie

Jag tror det är fullt möjligt.

Man kan slå ihop SM och Lag-SM. Alltså att man spelar Lag-SM samtidigt som man spelar SM. Då skulle antalet deltagande lag på Lag-SM bli betydligt högre samt att nya rookiesar kan sätta samman lag på plats och få prova på en annan form av bordshockey. Kan säkert uppskattas av flera nya spelare.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.