Tävlingar

SM 2011 avgjort

2011-02-10 09:18 #0 av: sissie

I helgen avgjordes Bordshockey-SM. Totalt 170 spelare kom och eftersom SM även i år hölls öppet för utländskt deltagande så var det många som kom utifrån.

SM spelades i Solna Access. Wasakronan tillhandahöll lokalen och Amica stod för att hålla restaurangen öppen hela helgen.

Redan lite över sju på morgonen började de första deltagarna att anlända. Incheckningen flöt på bra och hela SM invigdes klockan nio med att Old Fox Trophy spelades. De 6 spelare som har varit med på flest SM fick delta. Däribland de fyra som varit med på alla SM sedan starten 1982. Årets Old Fox blev Stefan Edvall som endast missat fyra SM.

Den är en stor upplevelse att vara med vid SM:ets första matchstart av Öppna klassen. Knäpptyst precis innan och på en given signal så brakar rasslet från över 80 spel igång samtidigt.

En spelare som knapp han äta lunch under SM för att kunna delta i så många klasser som möjligt var Caroline Eriksson. Hon gjorde ett mycket bra SM, som dessutom var hennes första. Med sitt energiska spel i grundserien så gick hon vidare till semifinalgrupperna. Där tog tröttheten ut sin rätt och hon hamnade något lägre i tabellen än vad hon egentligen borde ha gjort.

På söndagen blev det mer intensivt program för henne då hon spelade i två specialklasser. Rookie - för alla som inte spelat SM förut - och Dam-klassen. Carolina gick segrande genom båda och fick med sig två guld.

bjarne.jpg

Bjarne Axelsen - Danmark

En annan spelare att uppmärksamma var Bjarne Axelsen från Danmark. Han är ordförande i Internationella Bordshockeyförbundet, ITHF. Med knapp marginal gick han vidare till söndagens finalgrupper. Där spelade han mycket bra och i efterföljande Play-Off slog han ut Silis. En mycket högt rankad spelare och Bjarne Axelsen slutade åtta i SM efter att ha förlorat Kvartsfinalen mot Roni Nuttunen från Finland.

Roni Nuttunen vann SM denna gång, och många var det som kommenterade hans spel med att Roni tog det väldigt lugnt och gjorde bara mål när han behövde det. Lugnt och sansat spel bäddade för segern. Där med har Roni tagit sin tredje SM-titel.

I Juniorklassen, som även är Nordisk vinnare, så var det stark majoritet av finländska juniorer i topp. Av de fyra som gick till semifinal så var det tre från Finland. Timo Koskela blev Nordisk Mästare samt SM-vinnare efter att ha slagit ut Sveriges enda hopp Marcus Lagerqvist, i semifinalen.

 

Löpsedelsbild: Fotograf Bjarne Axelsen, Danmark, ordf ITHF

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2011-02-10 14:00 #1 av: Leffe

Verkar ha varit en lyckad tävling

Anmäl
2011-02-11 08:28 #2 av: sissie

Mycket lyckad. Med flera överraskningar och flera tippningar som gick hem.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.